Hem Marknad & media Golfmässans skolsatsning ökar intresset för golf

Golfmässans skolsatsning ökar intresset för golf

Den 13–15 mars är det dags för Golfmässan i Malmö. Där provar nybörjare, medelgolfare och erfarna golfare säsongens nyheter. Blivande golfproffset Björn Åkesson är med när mässan gör en skolsatsning i ett led att locka ungdomar till sporten.

Björn Åkesson började sin golfkarriär som sjuåring och ska nu lämna amatörgolfen för att bli proffs. Hans viktigaste mål i år är Europatourkvalet, men han tar sig ändå tid att inspirera andra ungdomar till aktivt golfande. På Golfmässan i Malmö deltar han i skolsatsningen och ger tips om både puttning och långslag. Han önskar att fler får möjligheten att spela golf och att det vore lättare att börja spela golf.
   – Golf är krångligt med grönt kort, fadderrundor och att du måste vara medlem i en klubb. Det är mycket att göra innan man väl får spela på en golfbana, menar Björn.
   Redan förra året drog Golfmässan i Malmö igång sin skolsatsning och intresset var direkt mycket stort.
   – Eftersom inte alla kommer i kontakt med golfen genom sin familj så vill vi öka den chansen genom att erbjuda skolornas gymnastiklärare möjligheten att ta med sina elever på en aktiv upplevelse. På förra årets mässa blev detta en mycket lyckad aktivitet och även årets platser fylldes snabbt. Så fredagen 13 mars får vi i år besök av cirka 200 elever och deras gymnastiklärare, berättar Lotta Fransén som är projektledare för Golfmässan i Malmö.
   Golf är en av Sveriges största folksporter, men det är ett faktum att golfen tappar utövare på juniorsidan. Golf är ett bra val för att röra på sig och få frisk luft och fler ungdomar borde få chansen att prova på sporten. Detta är den bakomliggande tanken till att Golfmässan i Malmö bjudit in Malmös skolor till denna prova-på-golf-aktivitet. Eleverna får en gratis golflektion och får prova på att slå bollar på driving rangen, putta på övningsgreenen samt chippa och pitcha. Allt görs i samarbete med Hylliekrokens Golfcenter, Scandinavia Junior Golf och Rönnebäcks GC som ställer upp med tränare. Dessutom är Björn Åkesson på plats.
   Malmö är unikt ur golfsynpunkt med tanke på hur många golfbanor det finns i närområdet: Malmö-Burlöv GK, Sofiedal GK, Rönnebäcks GC, Kvarnby GK, Oxie Golfklubb och Hylliekroken Golfcenter. Dessa kan nås inom cykelavstånd och utöver dessa finns cirka 35 golfbanor inom en timmes bilresa.
[ad#ad-4-liten]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…