Hem Banor & klubbar Fredrik Graff tar över som klubbchef på Wermdö efter Per-Ulrik

Fredrik Graff tar över som klubbchef på Wermdö efter Per-Ulrik

Wermdö har  utsett Fredrik Graff till VD och klubbdirektör. Han tillträder befattningen under våren.

Fredrik Graff är 46 år och bor i Aspvik på Värmdö.

Han är utbildad ekonom och har arbetat i olika ledande roller både som egenföretagare och anställd. Under de senaste sex åren har han  varit  VD på Valvet Förvaltning – ett bolag i en koncern med ca 150 medarbetare och med ett ekonomiskt–och tekniskt förvaltningsansvar för drygt 1 600 fastigheter.

Fredrik har varit medlem i Wermdö sedan barnsben och spelar på hcp 3.

– Fredrik Graff har en för VD-uppdraget mycket passande bakgrund med god erfarenhet av  företagsledning, kommunikation och marknadsföring och dessutom med ett genuint golfkunnande, säger WGCC:s ordförande Lennart Svensson.

– Han kommer att tillföra bra energi till klubbens utveckling som han ju känner mycket väl som medlem sedan många år.

– Golf och WGCC har alltid varit en stor del av mitt liv då jag introducerades för spelet redan som femåring. Som barn bodde jag i princip på golfbanan och WGCC har alltid varit något av ett andra hem för mig, säger Fredrik Graff.

– Jag känner mycket väl till klubbens värderingar och anser mig ha en väldigt klar bild över kommande utmaningar och vad våra medlemmar förväntar sig. Jag vill tacka styrelsen för förtroendet och det är med stolthet och stort engagemang  jag tar mig an uppgiften som ny klubbdirektör. Jag ser verkligen fram emot uppdraget att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla klubben till att återta positionen som en ledande golfklubb i Stockholmsområdet.

Per-Ulrik Johansson informerade i november 2018 om att han kommer lämna uppdraget som klubb-Vd:

– Jag har under tre år haft förmånen att jobba som VD och klubbchef för WGCC. Det har varit roliga, jobbiga, utmanande, spännande och mycket stimulerande år. Nu har jag beslutat att gå in i en ny fas av mitt liv. Tack till alla medlemmar och personal som gjort att jag verkligen känt mig ”hemma” på WGCC. Jag kommer att sakna er. Hoppas vi ses någon gång i framtiden på vår fina bana, men då kommer jag bara att spela golf! Jag räknar med att arbeta kvar till april 2019 och kunna vara behjälplig med att introducera näste VD i jobbet.”

– Vi respekterar naturligtvis Per-Ulriks beslut, sade ordförande Lennart Svensson. Under Per-Ulriks tid som VD har flera stora förändringar genomförts, såsom nya golfpro´s och uppbyggnad av en helt ny restaurang och med ny krögare. Golfbanan har fortsatt att utvecklas och håller nu åter en hög klass efter sommarens torka.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…