Hem Banor & klubbar Bo Bengtsson om 2021: ”Vi kan slå alla tiders rekord!”

Bo Bengtsson om 2021: ”Vi kan slå alla tiders rekord!”

Svensk golf slår nya rekord

2020 slogs många rekord.

Nya (och gamla) medlemmar strömmade in till golfen och det spelades fler golfrundor än det någonsin gjorts i vårt land. 

I år spelas det inte riktigt lika mycket golf men medlemstalen ökar, även om de inte ökar med en lika brant kurva. Och nu börjar antalet golfare närma sig historiska rekordnivåer:

– Vi är jättenära att slå  medlemsrekordet från 2004. Vi kan få tidernas högsta medlemssiffra, säger Bo Bengtsson som är biträdande generalsekreterare och stabschef på Svenska Golfförbundet.

Vad gäller själva spelet så har svenska golfspelare spelat ett par procent färre ronder i år jämfört med fjolåret men det beror enligt Bo Bengtsson inte på bristande intresse och motivation utan på väderlek: I maj var det väldigt kallt och under sommaren har många banor av och till tvingats stänga på grund av stora mängder nederbörd:

– Så var det inte 2020. Då var det flyt hela tiden. Därför är spelet ned lite men medlemmar är upp. 

Hur mycket?

Bo Bengtsson. Foto: SGF

– Vid har under året pendlat mellan 25 000 och 30 000 fler medlemmar vid varje mättillfälle om vi jämför med 12 månader tillbaka. Just nu är vi bara 10 000 från rekordet som sattes 2004. Då var det all time high. Nästa bokslut kommer i oktober. Kommer det in 10 000 till under dessa två månader – vilket det mycket väl kan göra – då är det nytt rekord, berättar Bo Bengtsson.

Kan man säga att golfen mår bra?

– Ja, det måste man ju säga. När det finns ett sådant intresse och så många medlemmar, då är det bra. Det kan ju inte vara dåligt

– Man kan man förstås invända och säga att vi inte löser alla våra ekonomiska problem för det, att det inte är bestående och att medlemmarna kan visa sig vara flyktiga… Alla som började spela förra året har kanske inte erlagt så stora medlemsavgifter. Men intresset! Finns det ett intresse, då finns det en framtid, menar Bo Bengtsson.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…