Hem Banor & klubbar Både Norén och Stenson kommer till Göteborg

Både Norén och Stenson kommer till Göteborg

Helt plötsligt känns Scandinavian Invitation lite hetare.

Även Alex Norén, tiofaldig Europatour-vinnare, har meddelat att han ska spela Scandinavian Invitation på Hills Golf & Sports Club 22-25 augusti.

Redan i går tillkännagav Henrik Stenson att han kommer till Göteborg i stället för att vara med i FedEx Cup.

– Efter en hektisk vår och sommar stod valet mellan FedEx Cup och Scandinavian Invitation, och mitt beslut nu ger mig chansen att vara i Sverige för att träna och ladda batterierna inför den sista delen av säsongen, sa Henrik Stenson.

Stenson siktar förstås på att lägga den svenska tävlingen till sina elva Europatoursegrar, när han peggar upp i Göteborg  i sommar. Han har sedan tidigare två andraplatser i tävlingen, 2004 och 2005.

Alex Norén har däremot vunnit  två gånger, 2011 och 2015.

– Det är alltid kul att komma hem och spela framför de svenska fansen, säger Norén. Göteborg är en kanonstad och Scandinavian Invitation har alltid en grym atmosfär. Jag har många härliga minnen från tävlingen och självklart står mina vinster från 2011 och 2015 ut det lilla extra både för både mig och min familj. Jag skulle älska att få addera ännu en seger på hemmaplan till min samling.

För Henrik Stenson är det som att komma hem:

–  Jag spenderade min uppväxt i Göteborg och har spelat en hel del golf här som junior. Det känns bra att få komma hem och möta de svenska fansen, atmosfären lär bli fantastisk, säger han.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…