Hem Banor & klubbar Hylliekroken investerar två miljoner efter nytt avtal med Malmö stad

Hylliekroken investerar två miljoner efter nytt avtal med Malmö stad

Hylliekroken går på offensiven. Golfanläggningen, som troligen är Sveriges mest centralt belägna, har länge levt under nedläggningshot.

Marken de arrenderar har varit efterfrågad till andra verksamheter men nu har golfanläggningen skrivit ett femårskontrakt med Malmö stad.

– Fem år går visserligen snabbt, men det är bättre än de ettårsavtal som vi alltid har haft tidigare, säger Magnus Göransson som är banchef på anläggningen.

Hylliekroken satsar två miljoner kronor på nya maskiner och bollar.

– Vi har länge varit nervösa inför den eventuella expansionen. Det har väl aldrig funnits några bestämda planer för marken men det har dykt upp förslag då och då. I och med att staden får fler invånare så blir marken mer begärlig. Vi har levt med korta kontrakt men nu har vi fått till ett längre avtal och det gör att vi kan investera i anläggningen på ett helt annat sätt. Nu kan vi tänka mer långsiktigt och har en chans att få tillbaka det vi investerar.

Två miljoner kronor ska satsas i anläggningen. Bland annat ska alla mattor bytas ut liksom rangebollarna. Dessutom har man köpt en helt ny maskinpark med bland annat en eldriven greenklippare. Man ska också bygga fler mål på rangen för att träningen ska bli bättre och mer varierad.

Hylliekrokens Golfcenter har en 9-håls pay and play-bana med ondulerade greener. Banan byggdes 1965 och hålen mäter mellan 80-150 meter. Hylliekroken har årligen 100 000 besökare, mycket tack vare att den ligger nära centrum. Här finn 70 utslagsplatser varav 35 är under tak.

– Jag tror faktiskt att det är Sveriges mest centrala golfanläggning. Den betyder enormt mycket för de som bor i stan. Och den är viktig även för golfen i stort och klubbarna utanför Malmö. I och med att vi ligger så nära stan är vi en språngbräda in i spelet och det är bra också för de klubbar som ligger runt omkring.

– Lättillgängligheten lockar många hit och när man väl skapat ett intresse och beteende, och börjar växa ur kläderna, då vill man prova stora banor. Så dessa centrum-nära anläggningar är kolossalt viktiga för golfen.

I år har mer än fyra miljoner bollar slagits från mattorna på driving rangen.  Förra året var siffran 3,9 miljoner.

– Politikerna i Malmö stad har varit förnuftiga och förstår den betydelse vår träningsanläggning har.

För att fira det nya avtalet arrangerar man på lördag öppet hus för alla som vill prova på golf. Golfklubben bjuder på glass, korv och kaffe och dessutom golf för den som vill prova.

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer.  Jag ansvarar egentligen för skötseln av vår bana så det är kanske inte något som hör till mina ordinarie uppgifter att arrangera marknadsaktiviteter. Men i tider då det pratas mycket om våra citynära anläggningar och deras stora värde tänkte jag det kunde vara en bra idé att bjuda in Malmö stads invånare på en riktigt härlig golfdag.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…