Hem Banor & klubbar Anonym donation ska fostra golfklubbens nya världsstjärnor

Anonym donation ska fostra golfklubbens nya världsstjärnor

Kungsbacka Golfklubb

Kungsbacka Golfklubb har fostrat världsstjärnor som Sophie Gustavsson och Fredrik Jacobson. Nu satsar golfklubbens på att fler juniorer ska klara steget från amatör till proffs.

Detta kan man göra tack vare en anonym donation.

– Fonden har initierats och grundats av en familj som är medlemmar i klubben. De kommer att bidra med 200 000 kr per år under fem år – totalt en miljon kronor, säger klubbchef Jasmine Rawsthorne.

– Vi på Kungsbacka GK är oerhört tacksamma och vill rikta ett stort tack till grundarna av fonden.

Den nyinstiftade fonden heter Fund for Future by Kungsbacka GK och kommer att dela ut individuella stipendier vars syfte är att ytterligare stimulera klubbens juniorer från 16 års ålder samt elitspelare i deras fortsatta golfkarriär. Tanken är att det ska resultera i att fler av klubbens juniorer ska klara övergången mellan amatör och proffskarriär.

Stipendiaterna ska utses årligen av en stipendiekommitté som består av klubbchef, en representant från juniorkommittén och klubbens head pro, baserat på prestation, engagemang och potential.

Stipendiet ger stipendiaterna möjlighet till ökat tävlingsdeltagande både i Sverige och internationellt. Detta, menar klubben, är en nyckelfaktor vid en elitsatsning då tävlingsspel på nya banor skärper spelarnas strategiska förmåga plus att den mentala biten utmanas. Detta är erfarenheter som bara kan nås genom frekvent tävlande.

Ordförande Måns Palmgren utvecklar:

– Vi är otroligt glada över Fund for Future som ger våra elitsatsande juniorer ett mycket bra stöd även när dom inte är juniorer längre. Normalt får man efter 21 års ålder sköta sin egen finansiering. Med fonden får ungdomarna möjlighet till ekonomiskt stöd till sin elitsatsning även efter att man fyllt 21 år. Lägg därtill möjligheten till professionell coaching inom olika områden vilket ger fina chanser att få fram nya storspelare från Kungsbacka GK.

Både Fredrik Jacobson och Sophie Gustavson kommer finnas tillhands och stötta stipendiater med sina erfarenheter. Fredrik uttalar sig om fonden:

-Vilket fantastiskt, långsiktigt initiativ, detta lägger grunden för oss på Kungsbacka GK att kunna förvalta våra spelare, skapa rätt miljö och resurser för de som ser en proffskarriär inom golfen som sitt yrkesval. Nu får vi äntligen en möjlighet att hjälpa till att bygga bron emellan juniorgolfen och proffskarriären redan på klubbnivå, vilken möjlighet! Jag kommer aktivt följa stipendiaterna på nära håll och avsätta tid för att delta där stöd kan behövas. Detta är en bra tid, mycket är på plats, många duktiga spelare är på gång…

Fonden är öppen för bidrag även från privatpersoner och företag som är intresserade av att vara med att stödja klubbens lovande juniorer och elitspelare.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…