Hem Banor & klubbar Slottsbanan invigd – klubben hoppas på rankinglyft

Slottsbanan invigd – klubben hoppas på rankinglyft

Haninge Golfklubb har nu färdigställt och invigt den nya Slottsbanan – designad av banarkitekt Christian Lundin, som kanske är mest känd för sitt arbete med Öster by Stenson på Österåker Golfklubb.

Klubben hoppas att den nydesignade banan ska ha potential att rankas bland Sveriges 20 bästa golfbanor.

– Haninge Golfklubbs slottsmiljö och vackra natur inspirerade mig att skapa en bana som utmanar, samtidigt som den erbjuder en trevlig spelupplevelse för alla golfare oavsett erfarenhetsnivå, säger Christian Lundin.

Lundins vision kombinerar hed- och skogsmiljöer, och banans bunkrar och vattendrag är utformade med en unik organisk estetik. Banans flexibla design ger spelarna möjlighet att välja mellan fem olika utslagsplatser och ger varje hål en dynamisk utmaning.

– Vi strävar efter att vara en anläggning som erbjuder golfspel för alla, från nybörjare till elit, Slottsbanans 18 hål och Ängsbanans 9, i en inspirerande slottsmiljö med hög kvalitet och stark gemenskap för medlemmar, gäster och partners, säger VD & klubbchef Patrik Engvall.

Haninge Golfklubb har varit hem för flera av Sveriges mest framstående proffsgolfare, inklusive Alexander Norén, Kristoffer Broberg, Isabella Deilert och Vincent Norrman. Vincent Norrman, som spelar på PGA Tour där han i år blev 69:a på FedEx Cup, slog invigningsslaget på Slottsbanan.

Vincent Norrman, Haninge Golfklubb.

– Jag blev förvånad över att man har kunnat utveckla hålen så framgångsrikt till en modern karaktär med bibehållen bansträckning. Greenområdena har en utformning i världsklass lika de bästa banorna jag spelat med fina jämna greener och utmanande avrinningsområden och bunkrarna håller mycket hög klass i sin utformning och karaktär.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu får gamla golfbanan nytt liv – som våtmark: ”En rik miljö för friluftsliv och rekreation”

Kommunstyrelsen och byggnadsnämnden i Kristianstad har fattat beslut om planuppdrag för at…