Hem Banor & klubbar De vill köpa Haninge Golfklubb: ”Vi ser stora möjligheter för klubben framöver”

De vill köpa Haninge Golfklubb: ”Vi ser stora möjligheter för klubben framöver”

Adam Adolfsson och Patrik Stymne på Haninge Golfklubb

Haninge Golfklubb kan få ny huvudägare med ambitiösa mål. Bland annat vill man utöka banpersonalen, bygga nytt klubbhus och en ny studio.

Det är klubbens head pro Adam Adolfsson som tillsammans med entreprenören Patrik Stymne aviserat att de vill köpa anläggningen för att utveckla den ytterligare.

I ett prospekt som delgetts klubbens medlemmar presenterar de ett omfattande utvecklingsprogram.

Adam Adolfsson har arbetet med golf i 16 år. Bland annat som tränare på Haninge Golfklubb sedan 2018. Han startade tillsammans med Patrik Stymne Golfverket 2021. Stymne har en bakgrund som entreprenör. Han var med och startade Spray på 1990-talet och reklambyrån King på 2000-talet.

Köpet motiverar de med att de vill göra Haninge Golfklubb till ”en av Stockholms bästa och finaste anläggningar.”

Golfverket är beredda att investera 44 miljoner kronor i ett nytt gemensamt golfbolag där HGK AB skulle få en ägarandel på 20 procent genom att överföra anläggningstillgångarna till Golfbolaget. Golfbolaget tar även över HGK AB:s skulder på cirka 20 miljoner kronor.

Golfbolaget tillsätter en styrelse som ansvarar för bolaget och golfanläggningen. De tillsätter även bolagets verkställande direktör/klubbchef samt ledning och kanslipersonal. HGK AB kommer att ha de antal ledamöter i styrelsen som är i relation till den ägarandel de har i Golfbolaget.

I ett prospekt skriver Adam och Patrik:

”Som golfentusiaster och frekventa besökare av Haninge GK ser vi stora möjligheter för klubben framöver. Med den kunskap, erfarenhet och de ekonomiska muskler vi har, ser vi möjligheten att skapa en mer attraktiv helhetsanläggning med träningsmöjligheter av hög kvalitet. En anläggning som förutom fantastiska spelmöjligheter också agerar naturlig mötes- och samlingsplats för golfälskare som vi själva. Vi vill driva en anläggning som ständigt utvecklas och förbättras. På detta sätt ser vi att Haninge GK med tiden skulle kunna bli det självklara valet söder om Stockholm, kunna stå värd för en LET-tävling och andra stora tävlingar och evenemang, och till med bli topp 20 bland golfanläggningar i Sverige.”

Bankvaliteten ska höjas genom en rad olika åtgärder. Bland annat vill de höja budgeten för banan för att säkerställa att greener, tee, fairways, ruff, vattenhinder och bunkrar är i utmärkt skick. De vill också köpa in avancerade robotgräsklippare till fairway och ruff och samtidigt anställa fler banarbetare.

”Detta avlastar banpersonalen så vi kan höja kvaliteten på och utanför banan.”

De anger också en målsättning om att förbättra underhållet på exempelvis bunkerkanter, vägar, vattenhinder, klipprester och döda ytor där gräs inte växer i dagsläget.

Golfverket vill också bygga en ny studio och ett nytt klubbhus.

”För att höja trivseln på golfklubben vill vi bygga nytt klubbhus för att skapa en naturlig mötesplats för medlemmar, gäster och anställda.”

Klubbhuset ska rymma restaurang , shop och reception, lounge och en terrass med utsikt över banan samt kansli-, personal- och konferensutrymmen.

Haninge Golfklubbs ledning och styrelse ser positivt på förslaget.

”Vi ser positivt på möjligheten att få in en stark ägare. Vi har investerat i en nydesignad och nyrenoverad 18-hålsbana som behöver skötas och underhållas för att kunna vara den toppbana vi vill ha. Det öppnar också för möjlighet att samla verksamheten runt ett nytt klubbhus med fina träningsmöjligheter samt att kunna ta hand om Ängsbanan på ett bra sätt framöver. Antagligen kommer vi ha lågkonjunktur och ett relativt högt ränteläge i Sverige några år framöver. Med nytt kapital in till Haninge Golf kan vi säkra upp och utveckla den investering vi redan gjort i banutvecklingsprojektet”, skriver man i ett yttrande till medlemmarna. •


Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…