Hem Ekonomi & affärer Elite Hotels ny partner till Svenska Golfförbundet

Elite Hotels ny partner till Svenska Golfförbundet

Elite Hotels är ny samarbetspartner till Svenska Golfförbundet. Nyligen undertecknades ett avtal som innebär att förbundet förlägger övernattningar och konferenser på något av Elites 21 hotell.


Avtalet är ettårigt, men båda parter har goda förhoppningar om en förlängning.
Elite Hotels består i dag av 21 hotell från Malmö i söder till Luleå i norr. Varje hotell har sin unika historia och speciella karaktär. De flesta hotell återfinns i varsamt restaurerade byggnader, där ambitionen är att förena klassisk stil med moderna trender för att skapa harmoni.
Thomas Heden, Marknads & Försäljningschef Elite Park Avenue & Elite Plaza Hotel Göteborg, förklarar varför hotellrörelsen nu engagerar sig i golfen:


– Elite Hotels of Sweden har alltid haft ett gott öga till golfen. Inför 2011 föll många bitar på plats. När vi blev kontaktade av Svenska Golfförbundet var det inte mycket att fundera över. Bland annat lanserar Elite Hotels i år en ny golfsajt elite.se/golf, där man kan boka spännande golfpaket online. Samarbetet med SGF är vi mycket stolta över och vi ser fram att utvecklas än mer när det gäller golfsegmentet och få ut vårt varumärke med hjälp av ett av det största och mest intressanta idrottsförbunden i Sverige.Per Svensson är ansvarig för Svenska Golfförbundets turistsatsning.


– Elite ligger i framkant när det gäller bokningar av golfpaket online och satsar stort mot golfare som målgrupp. Elites hotell har en bra geografisk spridning och håller mycket hög klass både när det gäller boendet och maten på sina hotell. Elite vill utveckla golfen tillsammans med SGF och visa på hur golf kan vara en social form av fritidsaktivitet som kan kombineras med god mat och andra upplevelser, vilket är en inställning som SGF delar.

Alla Elites hotell är 4-stjärniga förutom 5-stjärniga Elite Plaza Hotel i Göteborg. I maj månad öppnas det senaste tillskottet, Elite Eden Park i Stockholm.

- Elite Eden Park blir vårt flaggskepp i centrala Stockholm, med adress Sturegatan, förklarar Heden. Alla våra hotell finns för övrigt i de centrala delarna på de orter där vi existerar
Heden pekar på de många möjligheter golfen skapar, för umgänge och resande med tillhörande övernattningar:
– Golf och affärer går hand i hand. Nätverket man får via golfens värld är fantastisk. Många goda affärsrelationer inleds och underhålls på golfklubbar runt om i landet. När jag ser på golfen på ett mer privat sätt så är det den ultimata sysselsättningen, golf ger mig tävling, vänskap och motion. Tre egenskaper som jag tror människan mår bra av.[ad#468×15]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ryder Cup 2023 i Rom omsatte 262 miljoner euro – ökning med 11 % jämfört med Paris

271 000 människor från 100 olika länder närvarande när Italien arrangerade landets första …