Hem Banor & klubbar Bubba Watson till Nordea Scandinavian Masters

Bubba Watson till Nordea Scandinavian Masters

En av golfvärldens största profiler, Bubba Watson, kommer till Nordea Scandinavian Masters i sommar (21-24 juli). Den vänsterspelande 32-åringen från Florida är en av de mest långtslående, populära och publikdragande spelarna på den amerikanska touren. Han spelade i USA:s Ryder Cup-lag 2010 och är just nu (mars 2011) rankade på 15:e plats i världen.

– Jag har alltid velat komma till Sverige och jag har hört så många bra saker om Stockholm och banan på Bro Hof Slott. Det ska bli spännande att få spela där och att få möta den svenska golfpubliken, säger han.
Gerry ”Bubba” Watson är född i Bagdad – dock inte i Iraks huvudstad, utan i den lilla orten med samma namn i Floridas nordvästra hörn. Han spelade College-golf i Alabama och därefter (2000/2001) på University of Georgia.
Watson blev proffs 2003 och spelade ett par år på den nationella touren i USA. 2005 slutade han på 21:a plats och lyckades därmed, som sista man, kvala in till 2006-års PGA Tour.
Hans första år på PGA-touren slutade med en 90:e plats. Men det fanns en lista han toppade, nämligen längsta snittet med drivern; 319,6 yards eller 292,2 meter. Därmed är det stor chans att han kommer att trivas på Bro Hofs långa bana.
Hans längsta drive hittills på PGA-touren slog han under Sony Open på Hawaii 2010. Den mätte 380 meter.
2010 var Bubba Watson ytterligt nära en majortitel. I PGA Championship på Whistling Straits, Wisconsin blev det tre håls särspel mot tyske Martin Kaymer. Bubba Watson började bäst och ledde efter första särspelshålet. Men tysken kom igen och efter tre hål var han ett slag bättre och matchen var över.
Bubba Watson är en oerhört lättsam och öppen person inte minst tack vare festliga kortfilmer om sig själv som han lägger upp på Youtube, där han tipsar om olika golftricks. Förutom humorfilmerna på Youtube så är han spännande och populär att följa på twitter (twitter.com/bubbawatson).
[ad#468×15]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…