Hem Folk David Maher tar över Acushnet när Wally Uihlein avgår

David Maher tar över Acushnet när Wally Uihlein avgår

I över 40 år har Wally Uihlein varit VD och koncernchef för Acushnet.

Den 1 januari 2018 avgår han.

Wally Uihlein har varit senior golfchef sedan 1995 och kommer att sitta kvar i Acushnets styrelse och även vara rådgivare till ordföranden.

Acushnet tillkännagav idag också att styrelsen utsett David Maher, Acushnets nuvarande Chief Operating Officer, att ta över efter Uihlein. David Maher, 49 år, kom till företaget 1991 och utsågs till Chief Operating Officer i juni 2016. Tidigare var Maher Senior Vice President på Titleist Worldwide Sales and Global Operations och vice president.

Acushnet ordförande Gene Yoon tackade Wally Uihlein för sina mer än fyrtio år med Acushnet och det fantastiska ledarskap han har visat under denna tid.

– Jag är väldigt glad att Wally kommer att vara kvar i styrelsen och också fungera som rådgivare så att  Acushnet även fortsättningsvis kan dra nytta av hans omfattande kunskap och erfarenhet inom områden som strategisk planering, förvärv, spelarreklam och regler för golfutrustning.

– Jag vill också gratulera David Maher till hans befordran till VD och koncernchef. Under hans tjugosex år med företaget har David visat både ledarskaps- och strategiska färdigheter som kommer att se till att Acushnet fortsätter att vara ett av de ledande företagen i den globala golfindustrin.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är SGF:s nye förbundsläkare

En distriktsläkare från Östergötland, med golf som hobby, tar över huvudansvaret som förbu…