Hem Banor & klubbar Kommunen sa ja: ”Vi kommer att bygga en helt ny stad runt golfbanan”

Kommunen sa ja: ”Vi kommer att bygga en helt ny stad runt golfbanan”

Lydinge Resort

I mars berättade Golfbranschen.se om Björn och Henrik Gibrands framtidsplaner för Lydinge Resort. Och nu verkar planen gå i lås sedan bröderna fått ett positivt planbesked från kommun.

– Det är ett nytt bostadsprojekt som rymmer 800 bostäder. Det ska i princip byggas en hel stad runt golfanläggningen, säger Björn Gibrand, som driver anläggningen tillsammans med sin bror Henrik.

– Det är inget vi kommunicerat tidigare men vi har haft den här visionen ända sedan starten.

Villaparken, som projektet kallas, omfattar flera olika boendetyper: tomter med fristående hus, radhus, bostadsrätter och hyreslägenheter. Projektet kommer att omsätta mellan tre och fyra miljarder.

– Så det är ett stort projekt som vi ska vara stolta över i många generationer, säger Björn Gibrand.

Boendet och livsstil i Villaparken kommer att påminna om resorts i USA eller gated communities i Spanien, där inspirationen har hämtats, berättar Björn Gibrand.

Lydinge golfbana. Foto: Lydinge Resort

Ända sedan bröderna Björn och Henrik för tio år sedan köpte verksamheten av sina föräldrar och en tredje bror, har de diskuterat framtidsplaner. De har köpt in marken som omger golfbanan och åkt på flera studiebesök på olika resorts i USA och på så kallade ”gated communities” i Spanien, där de träffat både ägare och entreprenörer. Nu ska de idéer bröderna Gibrand tagit med sig hem bli verklighet i Lydinge.

– Det är den här visionen vi sett: Man har en plats med olika boenden och många olika aktiviteter. Den här livsstilen har vi känt att vi kan skapa runt Lydinge. Det är tankar som marinerats i 20 år. Jag säger inte att det ska vara en gated community med en mur eller ett staket. Det handlar mer om känslan vi inspirerats av, menar Björn.

– Vi kommer att skapa ett unikt bostadsområde som speglar hög livskvalité med flera aktiviteter med olika former av service och boende, och allt samlat på en plats, säger Björn Gibrand.

Björn menar att Lydinge Villapark i Hyllinge är geografiskt bra placerat för den som vill ha det lugn och friluftsliv som som landsbygdenerbjuder men samtidigt efterfrågar närheten till en större stad. 

– Det är också bra för den som vill bo fint i en mindre community med vacker grönskade natur med flera aktiviteter och service där vi ser golfbanan och Lydinge Resort som ett nav för hela bostadsområdet. 

På resorten finns utöver golfbana även café och restaurang, sjukgymnastik, hotell, relax, träning, promenadstråk, bad, fiske, landsväg och mountainbikebana. 

– Livsstilen i Villaparken ska påminna om liknande platser utomlands. Det här ett område precis som vi själva vill bo och leva i, säger Björn Gibrand.

Det positiva planbeskedet klubbades i onsdags vilket innebär att arbetet med detaljplanen inletts.

– Vi räknar med säljstart någonstans kring 2023. Parallellt med arbetet med Villaparken fortsätter vi i högt tempo att vidareutveckla Lydinge Resort för att skapa ett ännu trevligare nav i vårt framtida grannskap, säger Björn Gibrand.

– Vår dröm om att skapa den, enligt oss perfekta platsen att bo och leva på har kommit in i nästa fas och när vi har kommit lite längre ser vi fram emot att få dela den med fler. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…