Hem Banor & klubbar Torrebys 18:e green vandaliserad – 75 procent av greenen är förstörd

Torrebys 18:e green vandaliserad – 75 procent av greenen är förstörd

Torreby Golfklubb

Torrebys 400 kvadratmeter stora 18:e green blev den gångna natten totalt sönderkörd av någon en person på moped eller motorcykel. Golfbranschen fick tag på Torrebys Course Manager Mikael Collin:

Vad är det som hänt?

– Det är antingen en motorcykel eller en moped som kört runt på green och förstört. 75 procent av greenen är helt förstörd.

Hur ska du reparera detta?

– Ja, jag kan ju inte så om för det tar för lång tid. Så jag får torva i stället. Det går snabbare. Jag torvade en annan green förra året och det tog bara tre veckor innan den var spelbar igen. Ska man så behövs en etableringstid på 10-15 dagar. Sedan ska det ju bli spelbart igen. Det tar betydligt längre tid.

Du har letat efter nytt greengräs. Har du fått tag på något?

– Ja, det är två klubbar som hört av sig. Dynekilens Golfklubb och Kungsbacka Golfklubb. Där kan jag få torvat gräs som jag själv torvar av och i gengäld får jag köpa greenuppbyggnadsmaterial och frö så de kan så nytt. De har ju varsin nursery-green någonstans. Jag lägger i rullar eller på pall och sedan är det bara att mata ut det på green. Jag ska bara prata med styrelsen, jag måste ha deras godkännande först. Men så fort det blir klart så sätter vi i gång. Så om en månad kan det vara klart. Jag får ha en provisorisk green tills dess. Man får ju faktiskt ha upp till två provisoriska greener för handicapgrundande ronder.

Vem gör så här?

– Jag vet inte. jag vet faktiskt inte. Ingen har sett något.

Har något liknande hänt er tidigare?

– Inte så här. Men förra året stal de golfbollar och när jag byggde en ny tee för några år sedan var de uppe och sladdade på den. Det har varit lite olika saker. Någon gång hade de hällt cement i hålkopparna. Och mänsklig avföring i några andra.

Cement i hålkopparna? Då har de ju ansträngt sig?

– Precis! Och för ett par år sedan var det någon som sågade ned björken på gamla nian. Vi har gjort om det till en par 3:a, för det var många bilar som blev träffade av inspelet när det var en par 4. Där stod en björk som helt plötsligt var nedkapad.

Men det var nog en spelare som tyckte den var i vägen?

– Ja, kanske.

Collin har polisanmält händelsen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…