Torekov Hotell fortsätter att expandera och satsa för framtiden. Tidigare har hotellet byggts ut med en helt ny hotellbyggnad med nytt gym och ny träningshall. Med ytterligare åtta nya hotellhus är man nu redo att ta emot ännu fler gäster.
– Vi fortsätter att värna om den unika miljön här ute på Bjärehalvön, förklarar Christer Rådeström, VD. Våra gäster skall alltid känna en närhet och enkelt kunna ta del av naturen. Vi har varit noga med att våra byggnader skall fungerar i harmoni med naturen runt omkring. Detta mål har arkitekten verkligen lyckats med.

– Hotellhusens arkitektur tar upp både de befintliga husens småskalighet, samtidigt som kopplingen till huvudbyggnaden stärks i materialval, färg och form. Den naturnära känslan finns kvar, alla rum har sin egen privata uteplats. Gästerna rör sig utomhus på ett naturligt sätt mellan de olika delarna, vilket är en stark identitet för
Torekov Hotell, säger Sonny Mattsson, arkitekt på Tengbom Michelsen Helsingborg.
De åtta nya hotellhusen står nu klara att ta emot gäster. Här ryms totalt 8 spektakulära sviter samt

16 fräscha dubbelrum, alla med egen terrass att njuta av. Men husen kommer inte bara att kunna användas för övernattningar.
– Husen är utformade för att även erbjuda extra möjligheter för våra konferensgäster, berättar Christer Rådeström. Sviterna går utmärkt att använda som grupprum eller som konferensrum för mindre möten där man vill skapa en avslappnad, kreativ atmosfär. Hotellhusen blir på så vis ett perfekt komplement till hotellanläggningen
där vi ser ett stort intresse för inte minst vår fåtöljkonferens.
Lika stor omsorg som visats mot naturen utanför har lagts på inomhusmiljön. Inredaren Agneta Widmark på Claerencehouse Inredning har återigen lyckats skapa den rätta känslan.
– Deras val av färgsättning och möbler förmedlar precis det vi vill bjuda våra gäster på. Omsorg, hemkänsla, harmoni och en personlig atmosfär. Inredningen har tagit inspiration från naturen utanför dörren och tillsammans med specialdesignade möbler och noga utvalda detaljer blir varje rum något alldeles extra, konstaterar Christer Rådeström nöjt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nystartade GolfStar Travel ska locka klubbens medlemmar till Costa Daurada i Spanien

GolfStar har tecknat ett samarbetsavtal med Costa Daurada Golf Association. Tanken är att …