Hem Banor & klubbar Solheim Cup spelare till Göteborg Masters

Solheim Cup spelare till Göteborg Masters

Iben Tinning

Över 150 spelare, varav två av fjolårets europeiska Solheim cup spelare, har anmält sig till golftävlingen Göteborg Masters.

Danskan Iben Tinning och fransyskan Gwladys Nocera är två av de spelare som via Ladies European Tour (LET) har anmält sig till tävlingen som spelas på Lycke golfbana i september. Båda ingick i Europas lag under förra årets Solheim Cup i Halmstad.

Sedan tidigare har också göteborgskan Linda Wessberg, även hon Solheim Cup spelare, meddelat att hon tänker spela tävlingen.

Iben Tinning är Danmarks mest framgångsrika kvinnliga golfare och tog hem totalsegern på LET så sent som 2005. Gwladys Nocera har de senast åren varit en av LETs bästa och jämnaste spelare med placeringarna 4, 2 och 3 på order of merit. På Göteborg Masters får de bl.a. mäta sina krafter mot sin Solheim Cup kaptenen Helen Alfredsson.

– Det glädjer oss att två så bra spelare väljer att spela vår tävling. Spelarna vet att att svenska tävlingar är välarrangerade med en stor och kunnig publik. Med Iben Tinning i startfältet ökar också möjligheten att locka danska besökare till tävlingen säger tävlingsgeneralen Björn af Klercker.

Spelarna slåss om totalt 90 platser avsatta för spelare från LET. Platserna fördelas via ett rankingsystem där tidigare segrare rankas högt så Tinning och Nocera kan känna sig säkra på spel. Spelarna på skandinaviska SAS Masters Tour har 25 platser i tävlingen och här har hittills ytterligare 55 spelare anmält sig.

Av de totalt 126 platserna i tävlingen går ytterligare sex till lovande amatörer och fem till wild cards, dvs. spelare som arrangörerna bjuder in. Anmälningstiden för tävlingen går ut först den 4 september.

(bildkälla)

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…