Hem Ekonomi & affärer Cross växer – och flyttar till Stockholm

Cross växer – och flyttar till Stockholm

Cross Sportswear introducerar i augusti 2008 sin första Leisurewearkollektion, och passar på att flytta från Mölndal till Stockholm.

Cross Sportswear har sedan starten 2003 expanderat sin verksamhet och säljer idag i mer än 20 länder. Produktsortimentet har hittills främst utgjorts av golf- och skidkläder, och Cross har bl.a. gjort sig kända som leverantör till Svenska Golfförbundet och samtliga svenska golflandslag. Mycket uppmärksammad blev också introduktionen i vintras av den speciella signaturkollektionen framtagen i samarbete med den moderna friskidåkningsikonen Jon Olsson.

Från och med hösten lanseras den första kollektionen med vanligt fritidsmode. Den nya kollektionen vänder sig både till män och kvinnor och kommer i första hand finnas i företagets egna butiker och shop-in-shops, men även hos ett litet antal fristående handlare. ”Gränsen mellan sport- och fritidskläder suddas i många avseendet alltmer ut,” säger Peter Blom, kreativ chef på Cross. Peter har ett förflutet som en av grundarna till Peak Performance och har därför tidigare varit med om att framgångsrikt introducera en leisurewearkollektion utifrån ett framgångsrikt sportmodemärke. ”Modefaktorn i sportkläder blir idag allt högre, samtidigt som intresset för funktionella material och lösningar kommer starkt inom den vanliga konfektionssektorn, därför ser vi en stor marknadsmöjlighet när vi nu kan kombinera vår kunskap från dessa två världar,” fortsätter Peter Blom.

Cross samlar samtidigt alla viktiga funktioner till ett nytt huvudkontor i Stockholm. Redan tidigare har försäljnings- och marknadsföringsledningen, jämte del av designavdelningen funnits i Stockholm. Tidigt i våras rekryterades Peter Karyd till tjänsten som internationell försäljningschef. Peter Karyd kom senast från Filippa K. I maj anställdes också Jari Reijonen som ny CFO med uppdrag att bygga upp ekonomifunktionen i Stockholm. Jari kommer senast från Proctor & Gambleföretaget Wella Nordic. Under våren började också Johan Ahlgren som vice VD, och kommer att vara den som får huvudansvaret att organisera upp verksamheten i Stockholm. Johan har lång erfarenhet som VD i producerande bolag och kommer närmast från egen verksamhet som konsult. Under sommaren flyttas också inköps- och logistikfunktionen upp från Göteborg. Ett litet antal av medarbetarna i Göteborg kommer att flytta med, men Cross räknar med att rekrytera ett antal nya medarbetare, främst inom produktion/inköp och ekonomi/logistik.

”Att samla all verksamhet under ett tak är viktigt nu när vi skall fortsätta bygga företaget vidare. Stockholm är den största marknaden för varumärkesbolag som Cross och vi hoppas att kunna attrahera nya duktiga medarbetare från liknande bolag här,” säger Johan Ahlgren. ”Vi kan erbjuda möjligheten att var med i en spännande tillväxt inom både mode- och sportvärlden.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…