Hem Banor & klubbar Golfrestaurang totalt förstörd i våldsam brand

Golfrestaurang totalt förstörd i våldsam brand

En fullt utvecklad brand har ödelagt restaurangbyggnaden på Solbacka Golfklubb utanför Stjärnhov i Gnesta kommun. Elden totalförstörde byggnaden som fick brinna ner till grunden.

Räddningstjänsten larmades klockan 05:30. När de anlände till platsen var restaurangen redan övertänd. Fyra brandenheter bekämpade elden under morgonen. Räddningsarbetet fokuserade på att skydda intilliggande byggnader från branden. Lyckligtvis kom ingen person till skada.

Den kraftiga rökutvecklingen från branden orsakade oro bland boende i området. Räddningstjänsten tog emot flera samtal från personer som trodde att det var en skogsbrand. Anders Hägglund, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, betonade att det inte fanns någon fara för allmänheten på grund av det gynnsamma vädret som ledde röken rakt upp.

Enligt John Held Barkskog, klubbchef på Solbacka Golfklubb, var det enbart restaurangbyggnaden som drabbades av branden. Golfbanan förblev öppen under dagen och personalen arbetade med att blåsa bort spår av branden från banan.

Golfklubben, som samarbetar med restaurangen, har fått avboka gäster som tänkt komma till Solbacka för att spela golf och övernatta.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen, bekräftade att de inte hittat någon naturlig orsak till branden.

I nuläget är ingen misstänkt.

Solbacka skriver på sin hemsida:

När brandkåren kom till platsen var byggnaden utom räddning och insatsen fokuserar på att branden inte ska spridas till närliggande byggnader.

Ingen har kommit till skada och det är vi mycket tacksamma för.

Så mycket mer vet vi inte för tillfället och brandkåren är säkert på plats flera timmar till.

Vi håller på att sanera banan och den är öppen och kommer kunna gå att spela idag.

Vi har full tillgång till vår golfreception, omklädningsrum och gym. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Satsning på modern teknik och idrott i centrum när A6 ändrar kurs

För fyra år sedan var Niklas Eriksson på väg att inte bara byta jobb – han funderade på at…