Minigolf som modern nöjesaktivitet är en het trend i bland annat Australien, USA & England Främsta aktören inom minigolf i Stockholm, Golfbaren, har genom konceptet ”The Minigolf Experience” lockat över hundratusen besökare till sina tre anläggningar i centrala Stockholm de senaste två åren.

Golfbaren Jungfrusund, 18 hål Minigolf by the Sea. Direkt på bryggan och sandstranden i Jungfrusunds marina öppnar Ekerös nya sommarattraktion den 24e maj.

Golfbarens grundare Hans Olofsson har med sin bakgrund som dubbel världsmästare inom sporten bangolf skapat en delvis egen bantyp som är en hybrid av golf och bangolf. Spelet sker på konstgräs, utrustningen är proffsig och spel sker med golfputter och golfboll, banorna är tävlingsklassade för bangolf upp till VM-nivå och innebär kul och rättvisa utmaningar för de som spelar. Men fokus i slutändan är mer lättsamt nöje och för att skapa en helhetsupplevelse har varje Golfbar en serveringsverksamhet av modernt snitt med fullständiga rättigheter i anslutning.

Golfbaren vill bidra inte bara med en minigolfupplevelse till Ekerö utan satsar redan från början på lokala samarbeten. Förutom grunden för satsningen och samarbetet med Ladza Fastigheter har det mesta till bygget inhandlats av lokala företag och hantverkare. Sedan kommer det att säljas Gelato närproducerad av Enzo´s Deli & Gelato. Nära samarbete kommer även ske med krogen som ligger i direkt anslutning.. Plan finns även på att driva gästhamnen samt uthyrning av ytterligare aktiviteter i Marinan från minigolfen. Även personalen kommer ha tydlig lokal prägel och bestå av arbetssugna Ekerö-ungdomar och personalstyrkan på ca 7-8 personer för sommaren är i princip redan spikad. De skall nu utbildas inom framförallt minigolf & service. Genom att skapa ett marint och lokalt historiskt förankrat tema för banan på Jungfrusund hoppas Golfbaren skapa lite extra attraktionsvärde hos lokalbefolkningen samt tillresande.

Det är tydligt att Hans Olofsson brinner för detta och han har en tydlig vision och förhoppning om att bygga fler Golfbarer.

”Jag kan nog snart det mesta som är värt att kunna om minigolf, såväl som tävlingsspelare som entreprenör. Jag har sett och spelat på över 300 olika minigolfbanor runtom i världen. The Minigolf Experience hos Golfbaren skall alltid vara en helhetsupplevelse och något som lockar till många återbesök, det hoppas jag vi kommer kunna skapa även på Jungfrusund. För att skapa långsiktighet och hög kvalitet väljer vi våra platser med omsorg och vi är väldigt glada för möjligheten att etablera oss på Jungfrusund och Ekerö och ser mycket fram emot sommaren. När detta landat väl lyfter vi återigen blicken mot nya projekt.”

Säger Hans Olofsson som dagligen besöker Ekerö just nu och petar i de sista spelmässiga detaljerna inför banans färdigställande den 24e maj.

Viktig pådrivare för att skapa Golfbarens fjärde enhet har varit Jan Björklund på Ladza Fastigheter AB som äger och förvaltar Jungfrusunds Marina.

”Sedan jag besökte Swing by Golfbaren i Vasastan första gången för drygt 2 år sedan har jag varit fast besluten att bygga en minigolfbana hos oss på Marinan. Med nya ägare till krogen och intresse från Golfbarens sida blev det naturligt att tillsammans skapa en lösning, och vitamininjektion till området. Banan som nu växer fram med 7 av 18 minigolfhål placerade direkt på bryggan, och en egen sandstrand, kommer bli ett lyft för hela vårt område och troligen för hela Ekerö. Banan har finansierats och kommer ägas och drivas av Golfbaren men jag har fått vara med och peta lite i designen på några ställen också vilket varit extra kul.”

Säger Jan Björklund som ser fram emot invigningen 13.00 den 24e maj.

Frågor om Golfbaren Jungfrusund och övrigt om Golfbaren eller minigolf;

Hans Olofsson, vd

Golfbaren Sverige AB

070-4447444

hans@golfbaren.se

Frågor om Jungfrusunds Marina;

Jan Björklund, vd

Ladza Fastigheter AB

070-9109534

jan.bjorklund@ladza.se

Golfbaren Sverige AB skapar minigolfbanor med det lilla extra. Utomhus i härliga sommarmiljöer, inomhus med kul koncept och storytelling.

Golfbaren Kristineberg är första enheten och ligger sedan 2013 på Kungsholmen precis bredvid tunnelbanan. 18 hål proffsig minigolf i en slottspark med populär sommarbistro i anslutning.

Swing by Golfbaren är flaggskeppet inomhus i Vasastan sedan 2017 som har öppet året om. Minigolf, cocktailbar & restaurang med unik storytelling kring minigolfens historia.

Golfbaren Aspudden öppnade i natursköna Aspuddsparken 2017 och är en populär mötesplats för områdets barn & vuxna under sommarhalvåret.

Golfbaren Jungfrusund tar nu klivet lite längre från Stockholm och ut i härlig marin miljö vid Mälaren där 18 hål minigolf direkt på bryggan skall glädja lokalbor och turister.

Håll utkik efter nästa Golfbar…..

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Pressmeddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Pressrelease: Lydinge Resort Utökar för Explosiv Tillströmning av Relaxgäster 

Lydinge Resort är glada att meddela invigningen av vår utökade relaxavdelning, särskilt sk…