Hem Banor & klubbar Vasatorps TC och Visby nya banor på Nordea Tour

Vasatorps TC och Visby nya banor på Nordea Tour

Vasatorps nya mästerskapsbana och Visbys lovprisade anläggning vid Kronholmen är två av nyheterna på Nordea Tour-programmet 2010. ”Med tanke på de kärva tiderna har vi lyckats få ett riktigt starkt spelschema”, säger Louise Permelin, VD på Svenska Golftourerna AB.

Nordea Scandinavian Masters och Nordea Tour blir två nya tunga varumärken inom golfen 2010. Den svenska storbanken är alltså ny titelsponsor inte bara för vår svenska europatourtävling utan också för den svenska/nordiska tour som fostrat så många världsstjärnor genom åren.

– Vi går in i golfen med stor entusiasm och med vår vision ”Gör det möjligt” som ledstjärna. Sedan tidigare är vi sponsoraktiva inom friidrotten och nu vill vi också göra det möjligt att aktivera ungdomar inom golfen och på sikt få fram nya stjärnspelare, säger Lotta Annvik-Karlsson, projektledare på Nordea.

– Genom vårt engagemang vill vi förstås också profilera oss som storföretagsbank och i det avseendet blir Nordea Tour en viktig plattform. Vi får möjlighet att träffa våra kunder och samarbetspartners i samband med pro-am-dagar och seminarier, inte bara på ett stort antal svenska platser utan även i våra nordiska grannländer.

27 tävlingar på schemat
Nordea Tour 2010 omfattar 27 tävlingar, 14 på herr- och 13 på damsidan. Den totala prissumman är 7,8 miljoner kronor, av vilka herrarna spelar om 4,8 miljoner.

– Jag är mycket stolt över att vi kan presentera ett så starkt program i tider när det finansiella läget är i obalans och många golfklubbar kämpar med bekymmer av olika slag. De klubbar som finns med på programmet har valt att inte bromsa i uppförsbacken. De vet att ett Nordea Tour-evenemang ger bred uppmärksamhet och skapar en god andra på klubben, säger Louise Permelin, VD på Svenska Golftourerna AB.

– Jag hälsar de nya arrangörerna välkomna och ser fram emot att åka till Gotland med damtouren (Visby GK 19-21 maj). Det blir första gången damerna får prova på ett Pro-Am-format med utlovade kändisar bland amatörerna.

– Peter Hedbloms tävling i Gävle (5-7 augusti) blir ett annorlunda koncept, enligt Dunhill Links-modellen, och att få med Vasatorps nya TC-bana på programmet känns fantastiskt. Det är en bana som fått lovord från alla håll, säger Louise Permelin.

Fem Nordea Tour-tävlingar kommer 2010 att spelas utanför Sveriges gränser. Det är två herrtävlingar i Danmark (Willis Masters och Krone Golf Tours Open), en i Norge (Nordea Masters) och en i Finland (Gant Open). Dessutom finns som vanligt trotjänaren på damtouren, Felix Finnish Ladies Open, med även 2010, för trettonde året i rad.

Ett rejält test för Vasatorp
En av de mest intressanta nykomlingarna är Volkswagen Helsingborg Open på Vasatorp TC, som blir avslutningstävling för både damer och herrar 30 september till 2 oktober.

– Vasatorps GK har varit tourarrangör tidigare men det här blir första gången vi kan ta vår nya mästerskapsbana i bruk. Det ska bli mycket spännande. Anledningen till att vi stiger in på Nordea Tour är förstås att vi vill presentera banan för Golfsverige, men också att vi ska få ett rejält test på anläggningen, säger Joakim Söderström, klubbchef på Vasatorps GK.

Nordea Tour 2010 inleds med damtävlingen Dalsland Resort Ladies Open på Mellerud 10-15 maj.

Hela spelschemat här.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…