Golf är alltid en utmaning. Spelet är som roligast när man får tävla – antingen mot sig själv, mot banan eller mot sina motspelare.

Nu kommer US Kids Golf Junior Tournament till Sverige och Danmark – i US Kids Copenhagen Local Tour får även de yngre spelarna nöjet att ta sig an golfens utmaningar på alla plan.

I Sverige har man från officiellt håll varit lite reserverade när det gäller att låta barn tävla men på US Kids Golf Golf Junior Tournament är spelglädjen i centrum. 

Totalt handlar det om sex tävlingar varav två spelas i april på Hinton Golf Club utanför Malmö. 

I U.S. Kids Golf-tävlingar skapas familjeminnen för livet. Foto: Filippo Vianelli.

 

De fyra andra tävlingarna spelas på andra sidan bron (ur svenskt perspektiv, alltså…). 

Alla barn och juniorer mellan 5 och 17 år är välkomna att vara med.

(Här kan du läsa mer om idén bakom tävlingarna!)

Tävlingen har arrangerats i Danmark tidigare men i Sverige är det debut.

– Ja, det här är faktiskt första gången vi spelar i Sverige men när vi arrangerade tävlingen i Danmark senast så kom det 30 svenska barn- och juniorspelare till Danmark för att spela tävlingen. Så vi tänkte att vi ville testa att att lägga ett par tävlingar i Sverige också och det kunde vi göra tack vare Johan Hinton som äger Hinton Golf, säger Shøle B. Offenbach som är tävlingsledare och arrangör.

Shøle Offenbach, tävlingsledare och arrangör för US Kids Copenhagen Local Tour, med sin dotter Isabella under första rundan av U.S. Kids Venice Open på Golf della Montecchia i Padova, Italy. Foto: Filippo Vianelli.

Två av sex tävlingar på 2022 års US Kids-tour är förlagda till Malmö (16 april och 8 maj). 

– Förhoppningsvis kan vi med med hjälp av engagemang och stöd från svenska juniorspelare utöka tävlingarna till många fler i framtiden. U.S. Kids lokala tävlingar är uppdelade i fyra säsonger och om det finns intresse kommer jag att kunna utöka till sommar- och höstsäsongstävlingar, där varje säsong har minst sex tävlingar.

Shøle betonar vikten att ha kul när man spelar. 

– Först och främst handlar golftävlingar för barn om att skapa minnesvärda stunder tillsammans med familjen och om att lära sig spelet från mycket tidig start som ett slagspel. För att spela slag utan handikapp spelar barn från 7 olika tees, beroende på deras ålder. Åratal av studier, validerade av Trackman-mätningar på olika nivåer av spelare, visar att det finns en direkt korrelation mellan avståndet en spelare slår sin driver och de andra klubborna i bagen. Därför ”skalar” vi alla hål för att det ska bli rättvist och roligt för alla spelare på varje hål. 

U.S. Kids Golf Copenhagen Local Tour skiljer sig markant från andra juniorturneringar i Sverige. Här kan du ha mamma eller pappa som caddie.

Och om man spelar bra?

– Genom att spela lokala tourer och få en prioriterad status kan du få tillgång till regionala och internationella tävlingar runt om i världen. Oavsett vad barnen har för mål med sin golf kommer de att skapa oförglömliga minnen och skaffa vänner över landsgränserna.

Varför tycker du att barnen ska delta i den här tävlingen? 

– Det handlar om motivation och att se golf ur ett barnperspektiv. Den här tävlingen är som att ha PGA och LPGA i ett miniformat. Barnen kommer att känna sig speciella, att ha caddie (ja, de gillar faktiskt att någon bär deras bag och kan stötta dem) och att kunna göra birdies och par eftersom Longleaf Teesystem gör det möjligt. Jag känner inte några barn som spelar golf, som älskar att göra 8 eller 10 slag på ett hål. Det är bara inte motiverande.

I Sverige har ni mött en viss reservation mot att låta barnen tävla för tidigt? 

– Med min erfarenhet från andra företag vet jag att nya saker kan vara svåra att implementera och att det kan finnas motstånd mot förändring. Men med mer än 20 års erfarenhet som U.S. Kids har, och med deras expansion till så många länder, är det också ett faktum att det finns ett behov och en efterfrågan. Ibland behöver du ge det en chans eller samarbeta, i stället för att försöka motarbeta det. I slutet av dagen har vi samma mål: vi vill att fler barn ska spela golf och att familjer ska ha fantastiska minnen tillsammans – med golf!

Hur många deltagare hoppas du på? 

– Vi har redan mer än 100 deltagare för de sex tävlingarna men det finns plats för fler. Jag hoppas verkligen att få se många svenska spelare!

Vem är du som jobbar du med detta? 

– Jag är mamma till två golfälskande tjejer och läste om Longleaf Tee System och U.S. Kids-upplägget, vilket imponerade på mig. Vi deltog i en av de internationella 3-dagarsturneringarna i Venedig, då vi fick ett wildcard. Efter att ha upplevt hela upplägget och sett mina barns motivation till golf efteråt, var det startskottet för mitt beslut att arbeta med U.S. Kids Tour. 

– Jag är en glad amatör som har ägnat mycket åt min fritid för juniorgolf. Jag deltar i många lokala juniortävlingar i Danmark, ger lektioner i min hemmaklubb till barn mellan 4-7 år, engagerar våra juniorflickor (hemmaklubb) att spela fler turneringar över hela landet) och försöker motivera mina egna barn. Jag älskar att se barn utvecklas genom golfen. Inte bara spelet utan ur alla aspekter som individer. Förutom min passion för juniorgolf arbetar jag med digital marknadsföring på min egen byrå.

Tävlingar:

Tävling  Datum Registrering Sista minuten* 
Royal Copenhagen Golf Club Apr 9, 2022 Mar 11 – Apr 4 Apr 5 – Apr 6
Smørum Golfklub Apr 11, 2022 Mar 11 – Apr 6 Apr 7 – Apr 8
Frederikssund Golfklub Apr 13, 2022 Mar 11 – Apr 8 Apr 9 – Apr 10
Hinton Golf Club – Sofiedal Apr 16, 2022 Mar 11 – Apr 11 Apr 12 – Apr 13
Hinton Golf Club – Sofiedal May 8, 2022 Mar 11 – May 3 May 4 – May 5
Fredensborg Golf Club (Tour Championship) May 29, 2022 Mar 11 – May 24 May 25 – May 26

* An additional $15 will be applied during late registration. All deadlines are EST.

Fakta & frågor:

• Alla U.S. Kids Golf-tävlingar är strukturerade så att det finns en relation mellan juniorernas ålder och utslagsplatserna de spelar från. Många studier, validerade av Trackman-mätningar av spelare på olika nivåer, visar att det finns en direkt korrelation mellan hur långt en spelare slår sin driver och de andra klubborna i bagen Genom att anpassa utslagsplatserna efter juniorerna ger du en ärlig chans att spela spelet ”på rätt sätt”.

• Copenhagen Local Tour innebär en rolig och spännande möjlighet för svenska och danska juniorer. Spelar de bra i den lokala tävlingen kan de få spela i andra U.S. Kids Golf-tävlingar runt om i världen och träffa likasinnade juniorer och föräldrar. Detta samtidigt som de skaffar sig både roliga minnen och nyttig erfarenhet.

Hur är åldersfördelningen?

• U.S. Kids golftävlingar har funnits i mer än 20 år och erfarenheten visar att åldersfördelningen och antalet hål möter de flesta barns mognad/beredskap för spel.

Pojkar och flickor i åldern 5-10 år: Spelar 9 hål (längden på tees är olika för alla åldersgrupper)

Pojkar och flickor i åldern 11-18 år: Spelar 18 hål (längden på tees är olika för alla åldersgrupper)

Var registrerar jag mig?

• Du hittar information på Copenhagen Local Tour här. Men själva registreringen sker på uskidsgolf.com, där du skapar ett konto och lägger till spelare/spelare och sedan registrerar dig för tävlingen.

Övrigt: Värt att veta

• Barn från 5 år kan spela

• Det är tillåtet att ha en caddie

• Alla barn spelar i var sin åldersklass med en hållängd som passar dem

• Alla grupper spelar även om det bara är 1 barn anmält. (De ska inte straffas om ingen annan i deras åldersgrupp dyker upp.)

• Det är slagspel och det är inte avgörande att ha ett hcp för att kunna vara med. Det förväntas dock fortfarande att barnen och deras caddie känner till golfreglerna och kan spela på en golfbana

• Den här turneringen handlar om att spela golf samtidigt som man har kul i tidig ålder.

Copenhagen Local Tour-resultat ger tillgång till andra 2-3 dagars tävlingar runt om i världen (en upplevelse för hela familjen)

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Husqvarna Ceora kan förändra golfbranschen i grunden

Det finns 38 000 golfbanor runt om i världen. Samtliga klipps av en människa som sitter på…