World of Golf presenterar ett nytt medlemskoncept när man går samman med Martin Sternberg och hans golfbolag i Sisjön och Torrekulla.

På inbjudan av Göteborgs stad, byggde år 2002 en dansk affärsman bosatt i London , Sveriges i särklass mest påkostade träningsanläggning för golf och öppen för alla, strax söder om Frölunda Torg. Anläggningen, som kostat en bra bit över 50 miljoner kronor såldes förra året till bland andra före detta Volvodirektören Mats Ola Palm.

Nu ökar förändringstakten i Golfsverige och i Göteborg initierar World of Golf nu en sammanslagning med Martin Sternberg och hans banor som, hyser Sisjö GK och Torrekulla GK som även erbjuder medlemspel på Hills Golf Club).

Inom Göteborgs Golfförbund och Svenska Golfförbundet vidtas olika åtgärder för att förhindra den medlemsflykt som skett de senaste åren till s k ”brevlådeklubbar”. Redan nästa år räknar man med, att höjda greenfee-avgifter och begränsningar i spelrätt på varandras banor kommer att verkställas för att komma tillrätta med klubbarnas ekonomiska problem. Genom World of Golfs fortsatta satsning kan golfarna i Göteborgsområdet välja ett enkelt medlemskap nära sin bostad med spel året runt och på flera anläggningar, utan att ta omvägen över en klubb man aldrig besöker.

”Golfspelandet i Sverige har förändrats. Kraven på medlemskapen ökar och samtidigt blir medlemmarna mer lättrörliga och vill spela på olika anläggningar och gärna året runt”. säger Magnus Palm, VD och fortsätter:

”World of Golf är en drömanläggning byggd för alla typer av golfare som nu får rätt koncept i Sverige. Tillsammans blir vi det bästa av alla golfvärldar, bra banor och klubbar centralt samt en träningsanläggning som saknar motstycke i Sverige. Med Martin Sternberg får vi en stark partner med stort kunnande för att utveckla anläggningarna på sikt.”

”Golf är egentligen den perfekta vintersporten, speciellt i södra Sverige och med dagens klimat. Hur ofta idrottar du utomhus i 2 grader och duggregn annars i t ex februari i och i centrala Göteborg?” undrar Mats Ola Palm, som på 90-talet var chef för Volvos personbils verksamhet i Nordamerika, och forsätter:

”På World of Golf kan du hålla igång utomhus året runt och nödgas inte ställa undan utrustningen halva året på grund av väder och vind. ”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

En kommentar

 1. Eva Sternberg

  måndag, 19 mars, 2012 at 10:43

  Käre Mats-Ola!
  Inte förrän idag hittade jag denna artikel på Google! Allt var rätt tänkt redan från början – och nu blir det ännu bättre!
  Varma hälsningar
  Eva

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…