Hem Banor & klubbar Maja och Beatrice blir första svenskorna att tävla på Augusta

Maja och Beatrice blir första svenskorna att tävla på Augusta

Göran Söderqvist rapporterar från andra rundan  av Augusta National Women´s Amateur.

Världsettan Jennifer Kupcho leder Augusta National Women´s Amateur efter andra rondenpå sex under par. Hon är ett slag före Maria Fassi och ytterligare ett slag före en trio av spelare.

Exakt 30 spelare klarade cutten och får spela tredje och sista ronden på Augusta National Golf Club på lördag.

Maja Stark, Abbekås GK och Beatrice Wallin, Hills GK är båda ett över par totalt och delar 11:e platsen inför tredje och sista ronden.

Övriga svenskor har spelat klart i tävlingen men alla 72 spelare får i morgon fredag spela en rond på Augusta National GC. Placeringar och scorer för övriga svenskor hittas nedan via länk till leaderboard.

Maja Stark:
– 
Det började väldigt tufft idag, jag hade svårt med tempo så jag träffade inte bollen så bra första nio hålen. Jag var fyra över par och blev lite stressad ett tag, man tänker ju på cutten. Det blir lite extra press när det finns en morot som är att klarad cut innebär att få spela tävling på Augusta, säger Maja Stark om andra ronden.

– Det skall bli sjukt kul. Jag är ingen Augusta-nörd liksom, som har tänkt på att få spela där hur länge som helst. Men vi var där för två dagar sedan och fick kolla runt lite och det ser helt magiskt ut. Det är helt felfritt, säger Maja Stark om att spela tredje ronden på Augusta National.

Beatrice Wallin:
– Det var stabilt spel. Sedan hade jag lite tufft på ett hål, men utöver det hålet så var det bra slag men puttarna rann inte riktigt i. Men det var enligt boken, fairway – green – putt, säger Beatrice Wallin om andra ronden.

– Det skall bli roligt är taggad och nervös redan typ så jag ser fram emot det. Men jag vet inte så mycket om banan eller kan hålen, det enda hål jag känner till är hål 16, säger Beatrice Wallin om att spela tredje ronden på Augusta National

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klubbchef i Östergötland polisanmäld för misstänkt förskingring

En golfklubb i Östergötland skakas av oegentligheter. Klubbchefen är polisanmäld för att h…