Hem Banor & klubbar Svensk kapten leder det europeiska laget i Palmer Cup

Svensk kapten leder det europeiska laget i Palmer Cup

Mårten Olander, Kalmar GK, har utnämnts till kapten för det europeiska golflaget i Palmer Cup 2008. Den årliga matchen mellan de åtta bästa amatörgolfarna på universitetsnivå i Europa och USA går av stapeln den 26-27 juni på Glasgow Golf Club Gailes Links i Skottland. Matchen spelas på samma sätt som den professionella och prestigefyllda tävlingen Ryder Cup.

Mårten Olander, som varit professionell golfare sedan 1995, och tillhört de 100 bästa spelarna i Europa under många år, är en av de mest meriterade europeer som spelat golf på universitetsnivå. Bland annat vann Mårten The Ben Hogan Award (1993) – en av de största utmärkelserna inom amerikansk college golf. Utmärkelsen fokuserar på kombinationen av akademiska och idrottsliga resultat. Höjdpunkter i den professionella karriären inkluderar en andra plats i Madrid Open 2003, två British Open mästerskap och europarekord för flest birdies i rad under ett varv (8st).

– Jag känner mig hedrad och glad över att ha blivit utvald till kapten för det europeiska laget i årets Palmer Cup. Jag ser fram emot möjligheten att få coacha morgondagens stjärnor på en klassisk bana i golfens hemland. Det kommer att bli en mycket spännande match och min målsättning är naturligtvis att vi ska vinna. Jag tror att mina erfarenheter från både det professionella tävlandet och collegegolfen är en bra resurs för Europa i denna match, säger Mårten Olander.

The Palmer Cup, som arrangeras av Golf Coaches Asssociation of America (GCAA) hölls för första gången på Bay Hill 1997. Matchen har i sin historia spelats på klassiska banor både i Europa och USA, däribland St. Andrews Old and New Courses, Royal Liverpool, Baltusrol, Ballybunion, Whistling Straits, och Prestwick Golf Club. Tidigare spelare inkluderar British Open mästaren Ben Curtis, Jonathan Byrd, Luke Donald, Charles Howell III, Matt Kuchar, Peter Lawrie, Hunter Mahan, J.B. Holmes och Gonzalo Fernandez.-Castaño. Inför årets match leder amerikanerna serien, 6-4-1, men det europeiska laget har vunnit de två sista gångerna på europeisk mark, 2004 och 2006.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …