Hem Ekonomi & affärer Golfsmith i ekonomisk kris – hotas av konkurs

Golfsmith i ekonomisk kris – hotas av konkurs

USA:s största detaljhandelskedja för golf är i gungning – Golfsmith är så skuldtyngda att de riskerar konkurs inom bara några dagar.

Enligt New York Post har Golfsmith International, med fler än 150 butiker, misslyckats med att sälja verksamheten.

Därmed kan golfkedjan bli det senaste offret i den golfkris som 2016 skördat stora offer i USA*. Sedan 2000 har sex miljoner golfare gett upp spelet – vilket är en minskning med 20 procent.

– Skulden är för hög, säger en källa till New York Post. Företaget skulle vara lönsamt om man inte hade skulder på 200 miljoner kronor i lån.

Golfsmith gick ihop med den kanadensiska kedjan Golf Town 2012, och tillsammans bildade man Golfsmith International som blev världens största återförsäljare inom golf. Golfsmith International ägs av OMERS Private Equity Inc. Hälften av butikerna finns i dag i Kanada.

Redan i augusti talades det om konkurs men då sa en talesperson till Bloomberg att företagets ledning är fokuserad på att stärka företaget och dess affärer för att bibehålla positionen som den ledande återförsäljaren av golfutrustning.

*Nike meddelade överraskande att de lägger ned hårdvarutillverkningen och Adidas Group tillkännagav i maj att de hade för avsikt att sälja TaylorMade, Ashworth och Adams sedan försäljningen minskat under årets första kvartal.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

De lämnar sina jobb på golfklubben för att satsa på egen startup

Business Board växer och nu väljer Linda Nevrén och Eleonore Höglund att satsa allt på sin…