Hem Marknad & media C More Golf sänder inte Nordea Masters från Bro Hof

C More Golf sänder inte Nordea Masters från Bro Hof

På grund av att ett misstag från rättighetssäljaren kommer C More Golf inte sända Nordea Masters från Bro Hof den 2-5 juni.

I början av maj meddelade C More att kanalen också skulle sända Nordea Masters från Bro Hof den 2-5 juni, men den sändningen kommer alltså inte genomföras.

– Rättighetssäljaren Lagardère Sports har begått ett stort misstag och sålt en rättighet de inte förfogat över. Vi är både frustrerade och besvikna, en sådan här sak ska inte kunna ske. Dessutom är det tråkigt för våra kunder som nu vant sig vid våra omfattande golfsändningar som jag vågar påstå är marknadens bästa, säger Johan Cederqvist, Programchef Sport, C More och TV4.

Marcus Dunér, kommunikationsansvarig på Lagardère Sports beklagar den uppkomna situationen.

– Vi tar fullt ansvar för detta. Vi har förbisett att vi i vårt avtal med European Tour ej haft rätt att upplåta sändningar till en betalkanal utan endast till så kallade ”free to air broadcasters”.

Sedan tidigare var det planerat att SVT skulle sända Nordea Masters parallellt med C More och den sändningen kommer att genomföras.

För C More Golfs kunder väntar PGA-tourtävlingen The Memorial, som spelas på Muirfield Village Golf Club, i Ohio. Den prestigefyllda tävlingen, som i år firar 40 år, grundades av golfstjärnan Jack Nicklaus och i år försvaras titeln av svenske David Lingmerth. C Mores sändningar kommenteras av Mats Hallberg och Tommy Billberg från studion i Stockholm och visas på C More Golf, på cmore.se och i C Mores app.

C More Golf startade i januari 2016. C Mores golfsatsning är den första renodlade golfkanalen med svensk paketering. Kanalen finns tillgänglig för samtliga C More Sport-abonnenter.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klassiker tillbaka – de tar över Företagsgolfen efter Göran Oredsson

Företagsgolfen är tillbaka. Sveriges och en av världens äldsta företagsgolftävlingar har v…