
En bra golfkrog är en angelägenhet inte bara för golfklubbens medlemmar utan hela trakten. Och precis så är det med golfkrogen på Kils Golfklubb i Värmland. I restaurangen vid Frykens strand serveras vällagad svensk husmanskost till inte bara hungriga golfare utan också hantverkare och företagare från hela trakten.
Vilken som är Sveriges bästa golfkrog är en ständig diskussion men Kils Golfrestaurang, som den heter, kan ändå aspirera på titeln mer än de flesta andra: Kils Golfrestaurang har röstats fram som Sveriges bästa hela sex gånger (via Golfhäftets användare)! Senaste gången var 2024.
Restaurangen drivs av Karin Sohl som i vår delar med sig av sina mest älskade recept i en bok. Inte bara recept, förresten – läsaren får också en inblick i köket och det gläntas till hemligheterna bakom succén. Vill veta hur man lagar rätter som får folk att vallfärda – och kanske även prova att återskapa Karins magiska raggmunkar – är detta en bok du ska lägga vantarna på!
Karins berömda raggmunkar med fläsk som serveras varje tisdag utan undantag. Det vet alla. Det är inget man tummar på. En gång testade de att byta ut dem på menyn. Det gör de aldrig om.
Karin Sohl tog över golfrestaurangen på Kils GK, några mil norr om Karlstad, 2004.
PS. Läs gärna Dan Perssons krönika om 25 saker alla kan göra för att stötta sin lokala golfkrog och hans krönika om varför golfkrogen är en omistlig del av golfen.
Svenolof Grenabo
fredag, 14 mars, 2025 at 16:24
Hökensås golfrestaurang är fantastisk, har fler ickegolfare än golfare som gäster. Väl värd ett besök.